isabell petra bjurfors homeStylisterna Petra och Isabell på Bjurfors Home måste ha koll på trenderna. De sysslar med inredning och homestyling inför försäljning, och då är det viktigt att följa gällande trender.

För 20 år sedan räckte det med att Martin Timell svampade en vägg i teve. Dagen därpå hade landets alla bygghandlare slut på både orange färg och svampar.

– Idag kommer trenderna från tusen olika håll. Inredningsbloggarna följs av många. Och på Facebook och Instagram finns ett ständigt flöde av bilder, säger Isabell Andén som är stylist på Bjurfors Home.

Hon och kollegan Petra Jensen sysslar med professionell homestyling inför försäljning. I en ekande tom villa eller våning skapar de en levande bostadsmiljö. Resultatet brukar leda till fler besök på nätet och köbildning på visningarna.

”Det pysslas mer med växter idag än vad som gjorts på decennier.”

– Även om vi såklart hänger med i de senaste trenderna är vårt främsta uppdrag att lyfta fram bostadens fördelar, säger Petra. Blir det alldeles för trendigt och modernt känner sig inte folk hemma. Samtidigt är det ändå viktigt att visa att säljaren har lite koll på vad som gäller, menar Petra och Isabell.

Trenden som växer

– Trenden framöver tror vi kommer att följa det ekologiska tänket. Det blir ännu mer naturmaterial; sten, trä, kork och linne. Men också keramik och glas i olika matchande färgskalor, tror Petra.

– Färgskalorna kommer nog att fortsätta i aqua, det vill säga med färger från havet i toner från grönt till blått, säger Isabell.

Just nu följs de naturliga färgerna i de svenska hemmen upp av allt fler gröna växter. Det pysslas mer med krukväxter och hobbyodlas idag än vad det har gjorts på decennier.

– Det här är en trend som vi bokstavligen tror kommer att växa ännu mer framöver, säger Petra.

Våga inreda personligt

Alla trender till trots, så gillar de båda att allt fler verkar våga inreda mer personligt och inte följer trenderna rakt av.

– Det är jättekul med trender, men den personliga känslan och värmen är alltid viktigast. Det är ju faktiskt du som ska trivas i ditt hem, avslutar Isabell.